Снимки: Live.varna.bgРемонтни дейности се извършват в ОУ Никола Й. Вапцаров“ и

...
Снимки: Live.varna.bgРемонтни дейности се извършват в ОУ Никола Й. Вапцаров“ и
Коментари Харесай

Ремонтират ОУ „Н. Вапцаров“ и детска градина „Първи юни“ във Варна

Снимки: Live.varna.bg

Ремонтни действия се правят в ОУ „ Никола Й. Вапцаров “ и детска градина „ Първи юни “ във Варна, написа Live.varna.bg.

Финансирането за тях е обезпечени от Оперативна програма " Региони в напредък " по план „ Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “, който обгръща общо седем учебни заведения и три детски градини.

Целта е увеличение на каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и основаване по-добри условия за образование за децата и младежите.



Проектът на ОУ „ Никола Й. Вапцаров “ планува възстановяване на енергийните характерности на постройката, укрепителни действия, замяна на ВиК съоръжения, рационализация на сградния фонд, основаване на налична среда за хора с увреждания.

Ремонтът на ДГ №41 „ Първи юни “ включва саниране на постройката, градивно подсилване, замяна на отопление, вентилация и климатизация, на ВиК, както и ново обзавеждане, което ще бъде със средства от Община Варна.

Предвидено е и основаване на налична среда за деца със специфични просветителни потребности.



Днес на двата обекта бе направена алегорична първа копка в наличието на Лилия Христова, шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна, шефове и преподаватели.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР